BATTERIER

ÖVERSIKT TILLBEHÖR

Hos oss hittar du Yuasa batterier.

Det är dyrt att köpa alltför billigt skulle man kunna förenkla resonemanget till.
Ju mindre en ackumulator är desto känsligare blir den och livslängden minskar jämfört med t.ex. bilens batteri. Sköts batteriet dessutom dåligt eller inte alls kan man snabbt knäcka det totalt.
Eftersom pris och kvalitét oftast hänger ihop innebär det att det billiga batteriet saknar något som det dyrare har. Om isolatorplattorna görs av billigare material kortsluts batteriet snabbare (d.v.s. du måste köpa ett nytt igen) men du spar lite pengar just nu. Lägger du ut lite extra nu får du kanske dubbla livslängden på batteriet istället.
De flesta av oss skiljer ut originalbatterierna i kvalitetshänseende mot piratarna och det är just Yuasa som orginalmonterats under många, många år. På alla japanska MC dessutom.
Yuasa har en patenterad tillverkningsmetod som man kallar Yumicron och den höjer batteriets kapacitet och livslängd.
Är du på jakt efter ett billigt alternativ och har en vanlig hojmodell har vi Yuasa Turbo, något enklare men bättre än de flesta alternativ. Vi har dessutom köpt in ett parti Yacht batterier som vi kan sälja till ca halva priset och detta finns till de vanligaste MC-modellerna.

Vi lagerför Yuasa batterier till i stort alla hojar.

När du laddar batteriet är huvudregeln att laddningssströmmen inte ska överstiga batteriets antal Ah/10. Det ger en max laddstyrka på ca 1,5 Ampere på ett medelstort MC-batteri. Det finns speciella hojbatterladdare som ger 1 Ampére och det är direkt olämpligt att använda en billaddare på 4 Ampére. Underhållsfria batterier måste laddas med s.k. pulsladdare. Mindre laddare har en begränsning uppåt i batterikapcitet. Du kan alltså inte ladda ett batteri med större kapacitet (=största hojbatterierna eller ett bilbatteri) med denna typ av laddare.

Vi saluför den nya laddaren CTEK som har en helt annan teknik än hittillsvarande laddare. Klarar av alla varierande batterityper och ger en jämnare och bättre laddström. Ett mycket vettigt val för dig som även vill kunna ladda t.ex. bilbatteriet utan att köpa flera olika laddare. Laddaren har ett mycket smidigt format och är skyddad för att kunna användas utomhus.

CTEK BATTERILADDARE -2004

695:-

Liten smidig laddare av pulstyp för alla batterityper

MC-Poolen