YAMAHA FJR 1300

FJR 1300 A

03

04

05

06

INFO

FJR 1300 AS

06

INFO

Yamahas redan nu klassiska touringmaskin får 2006 en uppdatering.

Den mest påtagliga skillnaden mot tidigare modeller är att FJR 1300 2006 kan väljas med YCC-S (FJR 1300 AS) Vad står nu denna förkortning för? Jo, en halvautomatisk växlingsmekanism som styrs av elektriska sensorer i stället för mekanik. Du har knappar på styret samt en "vanlig" växelspak och via ettdera kan du styra växlingen. Yamaha menar att du inte kan växla mjukare själv och det är möjligen sant. Frågan är dock om alla litar så på tekniken. Ett enkelt elfel och du kan inte växla... men förmodligen kommer det att bli en uppskattad detalj för många touringåkare. Även drevningen ändras från föregående år för lägre motorvarv vid en given hastighet.

Bromsarna utrustas med ett "CBS" system och det betyder att bromsarna fram och bak kopplas ihop. Tryck på pedalen och den ena framhjulsskivan samt bakre skivan bromsas på ett enkelt sätt. Den andra framskivan påverkas av bromsgreppet. Det innebär även att inte bakhjulet kan bromsas separat. Systemet är dessutom utrustat med ABS.

FJR 1300 får även justerbar dyna för ökad komfort och även kåpglaset blir justerbart. Samtidigt passar Yamaha på att piffa upp kåpan och instrumenteringen. Inget uppseendeväckande men en stegvis anpassning till nya trender.

Vårt aktuella sortiment och pris hittar du i prislistan

Ring oss gärna på 08 - 735 5000 för vidare info!