HUR DU HITTAR PÅ SAJTEN

ÖVERSIKT VÄGBESKRIVNING

SURFHJÄLP MOTORCYKLAR

Sajten är uppdelad i 10 grupper. Var och en har en symbol som vi hoppas ni känner igen från våra annonser. Om du snabbt vill tillbaka till startsidan för kategorin du surfar i kan du klicka på länken i menyraden högst upp.

Det finns en länk för att ladda om menyraden för att de som kommer in i sajten via sökmotorer ska kunna få fram menyraden med symbolerna. Den har ingen funktion för de som sökt via vår adress www.mcpoolen.se

GRUNDVAL:

 
Välj mellan:
Symbolen för personlig utrustningPersonlig utrustning som skinnkläder, textilkläder som andas, hjälmar, stövlar handskar etc.
Symbolen för tillbehör/delarTillbehör och reservdelar för din MC som packutrustning, vindskivor samt mer ingående information om ex.vis oljor och däck. (kommer mer efterhand)
Symbolen för specialerbjudandenSpecialerbjudanden. Passa på att fynda! Annars 5% på det som handlas via sajten.
Symbolen för motorcyklarMotorcyklar. Internets mest omfattande motorcykelbibliotek med bilder. Ingen begagnadlista.
Symbolen för försäkringsinformationFörsäkringar. Information om försäkringens uppbyggnad, nyheter om nya klassningen på hojarna.
Symbolen för mopederMopeder. Vårt sortiment av mopeder med bilder och tekniska data.
Symbolen för betalningsalternativBetalningsmöjligheter. Lån och villkor. Kostnadsexempel. Kreditkort som vi accepterar.
Symbolen för informations-sidornaInformationssidor om klubbar, aktiviteter, tävlingar. Här hittar du klubbadresser och träff/tävlingsdatum, nyheter i korthet och senast uppdaterat på sajten.
Symbolen för vägbeskrivning till ossVägbeskrivning. Butikstider, verkstadstider, adress och vägbeskrivning.

Symbolen för uppslagsbok och lexikonLexikon. Engelsk-svenskt lexikon, ordbok med begrepp som används på sajten
Symbolen för E-mail-funktionE-mail. Du kan E-maila oss direkt.

Sök på sajtenSök på sajten. Här kan du slå in vilket sökord du vill och få svar på vilka sidor som innehåller detta.

 

Om den här texten är blå ska du klicka här (för dig som kommit in i sajten via sökmotorer).

För dig som inte kommer in via vår adress, d.v.s. om du kommit in via någon sökmotor finns en länk för att ladda länkraden (den med de ovan beskrivna symbolerna). För att få fram länkraden klickar du på den blå texten i den blå ramen som visas här ovanför och den finns på samtliga index-sidor som du alltid kommer till via "översikt ...". Därefter kan du nå samtliga sidor på sajten.

Eftersom sajten har passerat 4000 sidor (valbara länkar) är det svårt att ge information som inte någonstans kan avvika från grundtanken. Det kan hända att någon enstaka sidas rubrik inte följer huvudregeln som beskrivs längre fram i texten.

Vi har försökt att bygga sajten så likartad som möjligt inom alla kategorierna. Inte förrän du väljer den specifika varan kommer du att få upp någon bild, du väljer själv om du vill ladda ner stora bilder eller detaljer med längre nerladdningstider. Vi har medvetet gjort så för att du ska kunna få så korta nerladdningstider som möjligt. Vissa listor kan vara tunga men då har vi försökt dela upp dessa i block av nerladdnings-tekniska skäl. Både detaljsidorna och "samtliga bilder på...." kan innehålla uppemot ett tiotal bilder på vardera ca 60 kilobytes.

Bildstorlekarna ligger generellt på 30-60 kilobytes, vilket borde ge realistiska nerladdningstider för de flesta. Tyvärr har vi då fått pruta på bildkvaliten men länkar oftast till bilder med bättre upplösning (ca 300 KB) med nerladdningstider som är längre. Bildstorleken är anpassad för A4 utskrift.

Vi har också försökt göra länkarna så logiska som möjigt. Vår strävan är att inget ska ligga mer än fyra val från ingångsidan och att varor som hör ihop ska vara lätta att komma emellan. Naturligtvis kan du när du vill byta kategori via menyraden.

Du kan i flera fall koppla dig vidare till andras hemsidor som t.ex försäkringsbolag och tillverkare.

Alla sidorna länkar vidare. Vissa sidor länkar till andra hemsidor. Går du t.ex. in på klubbsidan och letar upp en viss klubb t.ex. SMC så finns möjligheten att koppla sig vidare till deras hemsida eller e-maila dem.
Går du in på kläder och har valt en vara som hänger ihop med en annan så kan du länka dig vidare direkt utan att behöva gå uppåt i strukturen. Det finns ett antal sådana här tvärlänkar i systemet.

Ibland finns länkar till andra sortiment än den vara du ser på tillhör men du kan välja mellan alla sortiment genom att klicka på ikonen för kategorin i menyraden.

Strukturexempel:

Val 1:

RÖD TEXT / RÖD RAM

Sidan länkar till olika huvudgrupper av varor/information.

Det går inte att komma längre upp i strukturen när sidan har ovanstående rubrik.
Du använder länkraden med symbolerna högst upp för att byta kategori från t.ex. kläder till MC.

 

VAL 2:

RÖD TEXT / BLÅ RAM


Det här är i allmänhet en sortimentslista.
Den kan också innehålla tips som kan vara bra att tänka på innan köpet gjorts.
Oftast finns här en lista med aktuellt sortiment med en kortfattad beskrivning av respektive produkt.
På sidan har du en länk till översikts-sidan (röd ram och text) samt i vissa fall näraliggande sortimentsöversikter.
Det finns en eller två sådana här mellanlänkar med blå ram och röd text före varje vara.

 

Val 3:

BLÅ TEXT / BLÅ RAM

Du väljer att titta på en viss vara och får då upp beskrivningen och en bild med gradvis bättre upplösning. Härifrån kommer du inte vidare (även om det kan finnas fler sidor om samma produkt) utom via tvärlänkar till motsvarande / i sammanhanget intressanta varor. Du kommer alltid till(baka) till underkategorier av intresse.

På understa länken i strukturen har rubriken blå ram och blå text och det kan finnas flera sådana om en produkt

 

MC-Poolen