SORTIMENT SPORTSTÄLL / SIDAN ERSATT

PERSONLIG UTRUSTNING

RYGGSKYDD

 

BILDER PÅ SAMTLIGA SKINNSTÄLL

 

Stället ska väljas med de kläder du normalt tror dig behöva under, vanligtvis tunna byxor/college. Behöver man mer värme är det vettigare att ta en team-jacka eller någon gammal oöm jacka utanpå stället. Att få bra passform med både tunnare och tjockare kläder under blir inte lätt.

Det är vanligare än du tror att välja i största laget. Många tänker inte på att skinn töjer sig vilket gör att ett nytt ställ ska sitta tajtare än du vill att det ska sitta sen. Räkna med att stället töjer sig en storlek och det töjer sig där det behövs. Jämför gärna med ett par skor, de sitter inte heller skönast första veckorna.

Det är skinnställ av sport eller racekaraktär du ska köpa om du prioriterar säkerheten! Bra skinn har högre rivstyrka jämfört med textil men DuPont Cordura 500+ matchar de vanligaste skinnkvalitéerna. Tänk på att det är stor skillnad mellan DuPont Cordura och kopiematerialen (textilplagg). Men ska du få ut maximal säkerhet får du inte välja för stort. Tänk också på att skinn förlorar största delen av sin rivstyrka om de blir blöta så vill du behålla säkerheten i regn måste du använda ett regnställ.

BILDER PÅ SAMTLIGA McPool SKINNKLÄDER

McPool EXCALIBUR -2009

7.995:-

Svart skinnställ med ljusare sömmar. 1,3 mm nöt

 

MC-Poolen