ARAI ÖPPNA HJÄLMAR -2004

PERSONLIG UTR

JET-HJÄLMAR

PLASTINTEGRAL

GLASFIBER-INTEGRAL

ÖPPNINGSBARA

ARAI gör bara högklassiga hjälmar i glasfiber/composit. Därför tillhör deras hjälmar eliten i säkerhets och komforthänseende. Det tål att påpekas att många av de andra billigare öppna hjälmarna ligger mycket långt ifrån ARAI i säkerhetshänseende, en del av de öppna hjälmarna klarar inte ens godkännandenormen!

SZ är en av de skönaste öppna hjälmarna som finns. Passformen är oval med en inredning som sluter runt öronen, inte trycker på dem. Inredningen är gjord i ett plyschmaterial som går att rengöra. Skalmaterialet är i glasfiber/composit med högsta möjliga renomé för säkerhet. De tester som görs inkluderar inte partierna nedanför öronen men ARAI SZ uppfyller alla testnormer även för dessa partier. Visiret går långt ner och förhindrar därigenom oönskat drag i ansiktet. Det ligger en fara i att prova den här ovanligt dyra hjälmen, det finns inget som matchar den i komforthänseende.

Freeway motsvara i stort sett SZ men har då inte visir. Freeway går att komplettera med skärm (inte inkluderat i priserna). Det finns två alternativ, traditionell skärm samt en skärm med en rökfärgad transparent skiva som är endast ca 2 cm hög men som ger ett utmärkt skydd för solen på dagtid. Däremot finns det inga bra visir på marknaden att komplettera med.

ARAI Freeway svart

FREEWAY SVART -2004

FREEWAY MATTSVART -2004

2.195:-

2.195:-

ARAI SZ Svart

ARAI SZ Mattsvart

ARAI SZ Silver frost

ARAI SZ/F -2009

ARAI SZ/F -2009

SZ/F -2009

Blank svart, Glasfiber, Oval

Matt svart, Glasfiber, Oval

Matt silver, Glasfiber, Oval

4.195:-

9.995:-

4.395:-

 

MC-Poolen