ARAI NR 5 / UTGÅTT

PERSONLIG UTR

JET-HJÄLMAR

PLASTINTEGRAL

GLASFIBER-INTEGRAL

ÖPPNINGSBARA

NR 5 fick toppreslutat i tidningen Bike´s hjälmtest våren 2001. En svårslagen hjälm för dig som söker en säker hjälm utan att vilja lägga ner de pengar som en RX7 kostar.
NR 5 är en mycket påkostad hjälm för sin prisklass. Den har en mycket ombonad tyginredning med ordentlig stoppning i nederkant vilket ger en ovanligt tyst hjälm (för de flesta) eftersom passformen är lagom oval. ARAI:s övriga hjälmar är något rundare. De flesta kunder kategoriserar NR-5 som perfekt.
Skalet är gjort i glasfiber/composit och är försett med ventilation på hakan, visiret och på hjässan. Visiret har låsning. Arai är en proffshjälm, även om det här är den enklaste modellen (som alltså får bland de bästa betygen som går att få!) så har den mycket från sina storebröder. Arai tillverkar tre skalstorlekar för att inredningen ska bli ungefär lika tung i alla. Frigoliten har en stötupptagande effekt och eftersom man rimligen måste säga att skyddet minskar ju tunnare inredningen blir så är det här en ovanligt säker hjälm i alla storlekar. Dessutom används olika hårdhet på frigoliten för olika delar av hjälmen för att få en ytterligare bättre säkerhet. Säkrare hjälm än den här blir svår att hitta för samma peng.
De dyrare hjälmare har s.k. dubbelt eller tredubbelt skal. Det innebär att man gjort skalet som ett laminat, jämför med bilrutan där det är ett lagkrav. Genom att laminera två eller tre skikt får man ett extremt kraftfördelande skal. Det är den extra säkerheten du betalar för och det kan vara en vettig investering om oturen är framme. Quantum/Signet/Astro-hjälmarna har dubbelt skal och RX7 RR hjälmarna har tredubbelt. RX7 hjälmen används utan modifieringar i tävlingssammanhang.
Alla Arai hjälmar är godkända för tävlingsbruk av Svemo. Godkänd enligt Trafiksäkerhetsverkets föreskrifter samt europanormen. Noterbart är att Arai klarar testets krav för hela skalet vilket Arai sägs vara ensamma om. Testets normala krav avser bara hjässan.

ARAI NR 5 Svart

ARAI NR 5 Sports blue

Uppbyggnaden av ARAI hjälmen

SVART -2002

SPORTS BLUE -2002

.

Svart

Yamahablå

.

3.595:-

3.795:-

.

-

ARAI NR 3/5 Phil Read Replika

ARAI NR 3/5 Script

-

PHIL READ REPLIKA -2002

SCRIPT -2002

-

Svart med vit dekor

Mest blå hjälm med dekor i blågrått

-

4.895:-

4.795:-

MC-Poolen