ARAI MAVERICK / UTGÅTT

PERSONLIG UTR

JET-HJÄLMAR

PLASTINTEGRAL

GLASFIBER-INTEGRAL

ÖPPNINGSBARA

Arai gör bara högklassiga hjälmar och Maverick (som betyder "galning") lever upp till kraven. Liksom Quantum, Astro och Signet har Maverick s.k. dubbelt skal. Det dubbla skalet innebär att du får ett tvålaminatsskal och det höjer säkerheten för dig. Eftersom hjälmens skal ska fördela kraften så mycket som möjligt innebär den här tekniken ytterligare ett steg uppåt i skalan. I övrigt är det i princip bara Shoei som kan erbjuda en motsvarande hjälm. ARAI:s hjälmar har ovanligt låg tyngdpunkt och blir därigenom komfortabla även under längre turer.

Säkerheten understryks ytterligare av den skiktade frigoliten. Det innebär att densiteten, tätheten, i inredningsmaterialet frigolit är olika i olika delar av hjälmen. Det beror på att den mänskliga skallen tål slag olika bra beroende på var slaget träffar och därför har man avpassat inredningens dämpningsförmåga efter detta.

Maverick är designad för dig som vill kombinera hög säkerhet med lite tuffare design. Hakpartiets utformning är både praktisk och tuff och det är mest där hjälmen skiljer sig från övriga ARAI-modeller. Självklart har Maverick avancerad ventilation för att få högsta komfort. Hjälmen har oval passform och ett mycket behagligt inredningstyg.

På Maverick sitter ARAI:s Super Adsis G visir.

ARAI har även sin RX7 serie med trelaminatsskal men annars är det inte många hjälmar som matchar Mavericks kvalité.

SVART -2003 / UTGÅTT

MATT SVART -2003 / UTGÅTT

TITANIUM -2003 / UTGÅTT

Blank svart

Matt svart

Grå (finns bara hos oss)

4.495:-

4.495:-

4.495:-

MC-Poolen