ARAI ASTRO/J / UTGÅTT

PERSONLIG UTR

JET-HJÄLMAR

PLASTINTEGRAL

GLASFIBER-INTEGRAL

ÖPPNINGSBARA

ARAI´s dubbelskalshjälm, men även Signet och Quantum görs i dubbelskal. Det innebär att du får två skal i superglasfiber med compositmaterial emellan (3 lager) för att ytterligare förbättra glasfiberskalets överlägsna skyddsegenskaper. Endast ARAI´s Astro/R och RX7 serie slår skalmaterialet i styrka. Det är endast ARAI och Shoei som gör hjälmar i den här klassen.
Passformen är lätt oval, något rundare än Condor (som tidigare hette NR-5), och ARAI´s passform är legendarisk och svårslagen.
För att maximera säkerheten används flera skalstorlekar. Andra hjälmar med färre skal kan ha tunnare inredning för en större storlek samt tjockare inredning för den mindre storleken. Att variera inredningens tjocklek innebär en kompromiss i säkerhet och fler skalstorlekar ökar säkerheten.
Ventilationen är mycket bra med insläpp i haka och hjässa.
Kindkuddarna är utbytbara och inredningen kan tvättas.
Super Adsis visir kan bytas på ca tre sekunder. Till hjälmarna passar visiret Super Adsis L och det finns även några tillbehör.
Den här hjälmen är i klassen ovanför den "normala" hjälmen NR5 som fick bästa betyg i Bike i jämförelse med andra högklassiga glasfiberhjälmar. Det är få hjälmar som slår Quantum/Signet/Astro i säkerhet och komfort.

-

SVART -2003

TITANIUM GREY -2003

-

Metallic svart

Titaniumgrå

-

4.695:-

4.995:-

-

AURORA BLÅ -2003

AURORA RÖD -2003

PARKES -2003

Vit med blå och grå dekor

Vit med röd och grå dekor.

Blå, vit och röd

5.795:-

5.795:-

5.995:-

MC-Poolen