ARAI RX7 GP -2009

PERSONLIG UTR

JET-HJÄLMAR

PLASTINTEGRAL

GLASFIBER-INTEGRAL

ÖPPNINGSBARA

ARAI´s mest påkostade hjälmserie.
Modellen är ordentligt uppgraderad (ny) från 2008, och har numer ändelsen "GP". Den största nyheten för året är det nya kompositskalet, kallat SNC (Structural Net Composite) förstärkt med organisk glasfiber. Skalet är uppbyggt i fyra laminatskikt
Passformen är lätt oval (något rundare än Chaser) och ARAI´s passform är legendarisk och svårslagen.
För att maximera säkerheten används olika skalstorlekar för de olika storlekarna vilket innebär att ingen storlek är en kompromiss mellan storlek och säkerhet. Andra hjälmar kan ha tunnare inredning för en större storlek samt tjockare inredning för de minsta storlekarna. Att variera inredningens tjocklek innebär en kompromiss i säkerhet och ARAI RX7 GP kompromissar inte med säkerheten.
GP har som alla andra ARAI-hjälmar s.k. skiktad frigolit.
Ventilationen är uppgraderad från Corsair-serien med bland annat justerbar luftvinge i nacken. Man får kategorisera ventilationen som toppklass. Luften sugs ut med de bakre ventilerna och effektskillnaden mot enklare hjälmars ventilationssystem är påtaglig. Du kan också styra hakventilationen till visiret alternativt till kindkuddarna.
Kindkuddar och inredning är utbytbar och hjälmens inredning (tyget) kan med ett nytt säkerhetssystem. Självklart underlättar det även rengöringen. Det finns också möjlighet att välja annan storlek på kindkuddarna för optimal passform (utbyteskindkuddar kostar extra)
Under hakpartiet hittar du ett inbyggt dragskydd som enkelt kan fällas ut och framför allt alltid finns tillgängligt.
GP är utrustad med det nya Super Adsis I visiret som är ca 5 mm vidare på varje sida jämfört med ARAI´s tidigare visir "L". Dessutom finns tear-offs samt större och justerbart nässkydd. Titta vidare under visir samt tillbehör
Hjälmen används i samma utförande (inte bara en som ser likadan ut) av ARAI´s tävlingsförare som också har varit aktiva i utvecklandet av GP
Den här hjälmen ska du köpa om du inte vill kompromissa med säkerheten, säkrare hjälm finns förmodligen inte. Redan ARAI´s "normala" hjälm Chaser är känd som en mycket säker hjälm.
Det här är ARAI´s top of the line serie, nedanför finns även Corsair med fyrlagers laminat och Viper med trelagers laminat. Du kan läsa mer om GP.

Arai RX-7 GP Blank svart

Arai RX7 GP Okada Ruy

Arai RX7 GP Pedrosa

ARAI RX7 GP -2009

ARAI RX7 GP OKADA RUY -2009

ARAI RX7 GP PEDROSA -2009

Blank svart, Extra allt, Lätt oval, Fyrlagers

Matt svart/grå, Extra allt, Lätt oval, Fyrlagers

Röd/blå/silver, Extra allt, Lätt oval, Fyrlagers

8.795:-

9.995:-

9.995:-

 

Arai RX-7 GP Sakura Nakano

Arai RX7 GP Speed Svart

-

ARAI RX7 GP NAKANO SAKURA -2009

ARAI RX7 GP SPEED -2009

-

Blank svart/silver/röd, Extra allt, Lätt oval, Fyrlagers

Blank svart/vit/röd, Extra allt, Lätt oval, Fyrlagers

-

9.995:-

9.995:-

-

MC-Poolen