TRIPPELSÖMMAR

PERSONLIG UTRUSTNING

TEXTIL-JACKOR

TEXTIL-BYXOR

Trippelsömmar avser en sömnadsteknik där man använder sig av tre sömmar för det som från utsidan ser ut att bara bestå av två sömmar (som en normal dubbel jeanssöm). Själva utförandet kan skilja och trippelsömsteknik är inte något enhetligt begrepp.
Trippelsömsteknik kan bara utnyttjas till raka sömmar vilket innebär att den inte används för böjda delningar oavsett teknik.

Tekniken kan utföras på flera sätt.
Vi använder oss (McPool) av en dold söm i grov Kevlartråd där denna ligger centrerad mellan de synliga trådarna. Nackdelen med tekniken är att det är svårt att få tyget att bli helt slätt (kan skrynkla lite) Detta är dock inget produktionsfel utan en effekt av att tyget måste vikas utan stöd av någon tråd. För att komma åt Kevlartråden måste tyget brista, slipas ner eller den yttre synliga tråden brista. Först därefter kommer man åt den ytterst starka Kevlartråden.
Vissa andra fabrikat syr sina sömmar med en vanlig tråd som man viker efter och då får man två trådar precis bredvid varandra och en längre ifrån. Denna teknik ger möjligen snyggare sömmar men en betydligt lägre säkerhet jämfört med den där man använder centrerad Kevlartråd.

Glöm inte att kvalitén på tråden är avgörande för sömmens hållbarhet. Att det står angivet att det förekommer trippelsömmar är ju ingen garanti för att sömmen inte kan brista om tråden är dålig, men tekniken möjliggör säkrare sömmar än med en eller två trådar.

Vilka platser på plagget man har använt trippelsömmar på anges sällan men har naturligtvis stor betydelse.

I McPool sortimentet använder vi Trippelsömmar i modellerna Race, Revolution, Tourstar och Traffic. I Race, Revolution och Traffic dessutom i kombination med stora partier Kevlar. Läs gärna mer om McPools säkerhetsnivåer!

MC-Poolen