TVÄTTRÅD FÖR TEXTILPLAGG

PERSONLIG UTRUSTNING

GORE-TEX JACKOR

MEMBRAN-JACKOR

BYXOR

TVÄTTRÅD

Observera att plagget inte får tvättas/torkas för varmt.

Handtvätt 40 grader.
Specialtvättmedel.
Inga sköljmedel.
Ingen centrifugering.
Ingen kemtvätt.
Ingen torktumling.
Dropptorkning.
Tvätta plaggets olika delar separat.

Om du har ett plagg med tvättrådsetikett är det dessa som först och främst gäller. De råd vi ger dig här baseras på den erfarenhet vi har om skötsel av plaggen för längsta möjliga livslängd.

Vi är medvetna om att vissa fabrikat kan ha generösare tvättråd. Vi har ändå bedömt ovanstående "hårdare" tvättråd som rimliga. Sannolikt händer inget allvarligt vid mindre avvikelser men du har ändå förkortat plaggets livslängd.

Membran tål INTE centrifugering då det kan hamna i veck och slungas sönder. Membran tål inte heller alla tvättmedel och då det finns specialanpassade tvättmedel på marknaden rekomenderar vi att dessa tvättmedel används. Som nödlösning kan tvåltvättmedel användas (märk att fel p.g.a. fel tvättmedel, även av tvåltyp, inte är garantiberättigande). Membran tål inte sköljmedel.

Innerfoder som är försedda med värmereflekterande material (Thermolite finns oftast i tjocka innerfoder) förstörs snabbare (och kanske direkt) vid centrifugering.

Om du ändå inte vill tvätta plagget för hand måste skonsammast möjliga program väljas (typ ylle/silke). Oavsett vilket fabrikat du har är materialvalen ur tvättsynpunkt likartade och du får bättre livslängd om du följer våra råd.

Om plagget tvättas fel och de i plagget listade tvättråden inte följts (övergriper de här rekomenderade tvättråden) gäller generellt inte respektive fabrikants garanti.

Tänk också på att yttertyget ska omimpregneras med en intervall på ca ett år. Använd de specialpreparat som finns på marknaden. Kostnaden för denna omimpregnering täcks inte av garantier.

MC-Poolen