McPOOL TVÅ ÅRS GARANTI

PERSONLIG UTRUSTNING

GORE-TEX JACKOR

MEMBRAN-JACKOR

BYXOR

För handskar gäller ett års garanti.

GARANTINS OMFATTNING

Garantin omfattar fabrikationsfel, brister i sömmar samt blixtlås.
Skadan får inte vara förorsakad av yttre åverkan (t.ex. omkullkörning) eller felaktigt handhavande (t.ex. felaktig tvätt/vård).
För att garantin ska gälla ska du kunna uppvisa kvittot.
Garantin gäller två år från inköpsdatum.

GARANTIRUTINER

Kontakta oss för en preliminär bedömning innan du skickar plagget till oss, kommer du in i butiken gör vi en bedömning mer eller mindre direkt. Vi förbehåller oss ändå en skälig hanteringstid om reklamationen inte kan bedömas omedelbart.
Inte all personal på företaget kan hantera reklamationer. Om ingen reklamationsansvarig personal finns på plats gör vi bedömningen så fort någon ansvarig återkommit.
De åtgärder som bedöms nödvändiga kommer att utföras, vilket innebär att plagget i första hand repareras. Om reparation är aktuell kan viss tid åtgå för den åtgärd som bedöms nödvändig (om plagget t.ex. behöver lämnas till skräddare) och i garantin ingår inte ersättning för att kunden måste vara utan plagget viss tid.
Vid godänd reklamation står MC-Poolen för frakt i båda riktningarna om du inte bor i postnummerområde 1XX XX.
Om plagget utgått ur sortimentet och behöver bytas ut ersätts plagget med närmast jämförbara plagg. Om du vill byta till dyrare modell tillkommer den aktuella mellanskillnaden i pris.

TVÄTTRÅD FÖR TEXTILPLAGG

Observera att plagget inte får tvättas för varmt.

Handtvätt 40 grader.
Specialtvättmedel.
Inga sköljmedel.
Ingen centrifugering.
Ingen kemtvätt.
Ingen torktumling.
Dropptorkning.
Tvätta plaggets olika delar separat.

Vi är medvetna om att andra fabrikat kan ha generösare tvättråd. Vi har ändå bedömt ovanstående tvättråd som rimliga för att du ska få ut maximal livslängd ur ditt plagg. Sannolikt händer inget allvarligt vid mindre avvikelser men du har ändå förkortat plaggets livslängd.
Membran tål INTE centrifugering då det kan hamna i veck och slungas sönder. Membran tål inte heller alla tvättmedel och då det finns specialanpassade tvättmedel på marknaden rekomenderar vi att dessa tvättmedel används. Som nödlösning kan tvåltvättmedel användas (märk att fel p.g.a. fel tvättmedel, även av tvåltyp, inte är garantiberättigande). Membran tål inte sköljmedel. Innerfoder som är försedda med värmereflekterande material (Thermolite finns i alla våra tjocka innerfoder) förstörs snabbare vid centrifugering.
Om du ändå inte vill tvätta plagget för hand måste skonsammast möjliga program väljas (typ ylle/silke). Oavsett om du valt ett McPool plagg eller ett plagg av andra fabrikat är materialvalen ur tvättsynpunkt likartade och du får även där bättre livslängd om du följer dessa råd. Om plaggets fel kan härledas till tvätt och de listade tvättråden inte följts tar inte MC-Poolen ansvar för detta fel.
Tänk också på att yttertyget ska omimpregneras med en intervall på ca ett år. Använd de specialpreparat som finns på marknaden. Kostnaden för denna omimpregnering täcks inte av garantin.

MC-Poolen