JOFAMAGRUPPENS IHOPKOPPLING JACKA/BYXA

PERSONLIG UTRUSTNING

MEMBRAN-JACKOR

BYXOR

Du kan koppla ihop vissa jackor och byxor i Jofamagrupppens sortiment (Halvarssons/Jofama/Lindstrands).

Detta sker med blixtlås i respektive plagg. Blixtlåset har samma längd oavsett storlek vilket betyder att hopkopplingen får en allt större glipa fram ju mer uppåt i storlekarna du går. Blixtlåset är applicerat det inre nylonfodret i jackan med en stretchpanel.

Hopkoppling av plagg kan inte ses som en nödvändighet och används av en begränsad del av kundkretsen. Dels för att de flesta väljer s.k. grenlång jacka som oftast går tillräckligt omlott mot byxan för att inte skapa drag, dels därför att många anser att det blir komplicerat att utföra denna hopkoppling varje gång man klär på sig plaggen. Det kan noteras att blixtlåsets infästning i jackan är i fodret som inte har någon särdeles stark rivtålighet. Du kan inte förvänta dig att detta håller i ett ev olycksförlopp vilket gör att lösningen inte kan ses i ett säkerhetsperspektiv. De flesta fabrikat har inte sådan hopkopplingsfunktion och man kan inte koppla ihop olika fabrikat mellan varandra. Vi skulle rekomendera dig att välja plagget ur ett bredare pespektiv än just hopkopplingen.

Vi vill påpeka att hopkoppling av äldre årsmodeller med nyare inte alltid fungerar då Jofamagruppen ändrat specifikationerna på blixtlåsen vid byte av tillverkare 2004. Vi rekomenderar dig att ta med det plagg du redan har för att kontrollera funktionen om du anser hopkopplingen viktig för ditt val av kläder.

MC-Poolen