HA INGA METALLFÖREMÅL I FICKORNA!

PERSONLIG UTRUSTNING

GORE-TEX JACKOR

MEMBRAN-JACKOR

BYXOR

Vi vill inte mästra för mycket men vill ändå ge ett råd till för ökad säkerhet.

Många kunder kommer fram och känner om det sitter skydd i plaggen när man ska välja nya hojkläder. Men den första frågan måste ändå vara yttermaterialets säkerhetsnivå.
Är det textil måste du fråga dig vad det är för textilmaterial. Det är stor skillnad mellan det bättre och det sämre. Kanske t.o.m. större än du tror. Dessutom är det svårt att se skillnaden förrän det hänt något.
Och har du skinn frågar du dig vilken tjocklek, djurart och garvningsmetod som har använts. Och regnar det har du bara ca 20% kvar av rivstyrkan i skinnet efter en timme i regn.

Så investerar du i en omsorgsfullt vald utrustning med hög säkerhet som du smart nog även kompletterat med ett ryggskydd.

Men sen sätter du dig på hojen med nyckelknippan i byxfickan, mobiltelefonen och pennan (!) i innerfickan. Du kanske t.o.m. har ett smidigt skivbromslås i fickan.

Då kan du glömma en stor del av den säkerhet som du betalat för att få. Du sliter omedelbart sönder kläderna vid ett olyckstillbud om du stoppat en massa saker i fickorna.
Så förvara inte föremål av den här typen i fickorna. Skaffa något annat lämpligare förvaringssätt så ökar du din säkerhet om det händer något!

MC-Poolen