SHOEI RX-R HAR UTGÅTT

PERSONLIG UTR

JET-HJÄLMAR

PLASTINTEGRAL

GLASFIBER-INTEGRAL

ÖPPNINGSBARA

Glädjande nog väljer allt fler glasfiberhjälmar. Glasfiberhjälmarna skyddar dig med all rimlig sannolikhet bättre än hjälmar gjorda i plast. Eftersom hjälmen ska fördela kraften har det hårdare glasfiberskalet en stor fördel och om du går till tävlingsbanorna lär du inte hitta någon tävlingsförare med plasthjälm.
RX-R är en av de skönaste hjälmarna i sin prisklass och en av de mest köpta modellerna. Den har en mycket ombonad tyginredning med ovanligt mycket stoppning. De flesta kunder kategoriserar den som mycket bekväm. Shoei använder frasen "Shoeis berömda passform". Passformen är inte utpräglat oval och hjälmen passar en ovanligt stor andel av kunderna. RXR ersätts med Raid som fått mycket fin kritik.
Skalet är gjort i glasfiber och är försett med ventilation på hakan och i pannan. Ventilationen är lätt att reglera. Snabbspänne under hakan med med lättöppnat lås som samtidigt försvårar öppning av misstag, viktigt om hjälmen skulle behöva fylla sin funktion.
RXR har visir CX-2. Det finns tillbehör och reservdelar.
Alla Shoei hjälmar är godkända för tävlingsbruk av Svemo. Godkänd enligt Trafiksäkerhetsverkets föreskrifter samt europanormen E22.04.

Shoei RXR Contour TC-1

Shoei RXR Contour TC-2

Shoei RXR Blå

CONTOUR TC-1

CONTOUR TC-2

BLÅ

-

-

-

MC-Poolen