VÄLKOMMEN TILL DIN HELD-STORE!

 PERSONLIG UTRUSTNING

HÄNGSELBYXOR

JEANS

JACKOR

Välkommen till HELD´s värld!

Hos oss hittar du det mesta ur Helds svenska sortiment! Held är ett gammalt tyskt familjeföretag som bär familjens efternamn och hela familjen deltar i produktionen. Denna unika företagskonstruktion gör att Held är extremt noga med sin produktion då man av naturliga skäl inte vill släppa ut produkter som på något sätt äventyrar familjenamnets rykte. Välkommen till oss och känn på produkterna, känn kvalitén och njut av de väl genomtänkta detaljerna!

Held; För dig som vill kombinera personlig stil med kvalité!

HELD-LOGO

I HJÄRTAT AV BAYERN

I ett av världens vackraste landskap, med de mest underbara hojvägar man kan tänka sig, susar familjen Held fram på sina motorcyklar. Där samlar de kunskap och erfarenhet om hur man konstruerar säkra och praktiska motorcykelkläder, inte bara åt motorcyklister utan även av motorcyklister. En hel del kunskap har man dessutom fått från farfar Held som startade med handsktillverkning för länge sedan. Mormor Held hjälper fortfarande till i produktionen för här ligger man inte på latsidan. Numer har man självklart dessutom ett stort antal anställda som brinner på motsvarande sätt för produktionen.

Ganska juste natur

Fabriken ligger ca 20 mil öster om München, nästan inne i Österrike, omgivet av alper, Gasthaus, tysk vänlighet och otaliga bryggerier och andra sevärdheter. Här åker många motorcykel i ett klimat som vi här i Sverige bara kan drömma om. Dessutom har de rackarns bayrarna nära till Italiens sköna citruslundar och fina badstränder. Vi får väl nöja oss med att kunna ta del av deras erfarenheter av motorcykelåkning och vill ge dig en liten inblick i hur familjen jobbar för att din hojtur ska bli lika säker och upplevelserik som deras.

Tysk ordning gäller och det innebär naturligtvis ordentlig produktutveckling.
Held har flera unika produkter som t.ex. rockaskinn (från fisken) som är ett av de starkaste skinn som existerar. Bara att utveckla en metod som gör det möjligt att sy i det är en utmaning. Rockaskinnet används som förstärkning på handskar och som dekoration på flera packfickor. Skinn är för övrigt pappa Helds specialitet så det är kanske inte så underligt att Held ligger i framkant när det gäller nya skinntyper. Det han inte kan om skinn är inte värt att veta. Han kan förresten en hel del om textil också. Därför har Gore-Tex licensierat fabriken för dig som vill ha det lilla extra vad gäller handskmembran.

Held använder, som ett av de första fabrikaten, på vissa plagg den relativt nya behandlingen av skinn som kallas TFL. Det innebär att man behandlat skinnet så att det reflekterar den värmande UV-strålningen och det ger märkbart svalare plagg. Den behandlingen kommer från 2009 även på vissa textilplagg vilket torde göra en hel del överhettade svenska hojåkare glada. Även skinn som behandlats för att motstå vatten på ett bättre sätt används i stor utsträckning men då skinn inte är ett material som ska användas för långa sträckor i regn tillverkas även högklassiga regnställ både som overall och lösa delar. Det förvånar inte att deras regnställ Aqua bedömdes som bästa köp i Rider (Best buy, tidningen Rider 2006). Dessutom får man med en sådan inställning till produkterna en stor försäljning till tyska professionella användare.

Produktsortimentet är ett av de mest omfattande på marknaden och innehåller alla tänkbara typer av plagg, handskar, ryggskydd och väskor. Textilplaggen, som är de vanligast valda kläderna bland oss svenskar, tillverkas såväl i Cordura som enklare material så att du har en möjlighet att få ett plagg som passar både din plånbok och inställning till säkerhet. Ryggskydd i level 2 (ECE 1621-2, level 2) finns självklart redan i sortimentet. För både vi på RPM och Held brinner för att du ska ha bra odds om nu trots allt oturen är framme och du behöver nyttan av den inbyggda säkerheten.

Skinnjackorna är riktigt läckert designade och i det arbetet är dottern starkt involverad. Sabine är både duktig hojåkare och designer. Det riktigt lyser energi om henne när hon berättar om alla detaljer som gör Helds produktion till det där med det lilla extra. Den fina designen och detaljarbetet gäller naturligtvis även textilsortimentet. Det finns plagg för dig som vill ha det som är lite tuffare men även för dig som vill ha plaggen strikta. En av Helds mest sålda skinnjackor heter Alina och har både häftig skinnkvalité, som bör göra den mest kräsna damen nöjd, och en design som sticker ut på ett sofistikerat sätt. Många av de lösa byxorna/jackorna är hopkopplingsbara med midjeblixtlås.

Sabine Held i beskrivartagen

Eftersom familjen är direkt involverad i produktionen är beslutsvägarna korta och det betyder att de synpunkter som kommer fram kan bedömas omedelbart av kompetetenta beslutsfattare. Hos Held behövs inga omvägar via produktråd eftersom alla i familjen (Nåja, mormor åker inte så mycket numer) har färsk erfarenhet från motorcykelåkning. Finns det ett förslag om förbättring av någon detalj kan beslutet tas på plats vilket även gäller de förslag som de många importörerna kan ha. Held exporterar sina produkter till hela Europa och dessutom till länder längre bort som exempelvis Australien. Det finns inte många företag som matchar ett sådant ägarintresse!

Familjen Held har som du säkert förstått ett genuint hojintresse som genomsyrar allt man gör vilket du säkert kommer att märka när du väljer någon produkt ur sortimentet.

Och när kvällen kommer hör det till den sydtyska andan att klä sig traditionellt och samlas för mer än en öl. Jodå, pappa Held klär sig också traditionellt och spelar gärna i orkestern så att alla får sig lite bompa-bompa till livs.

Så ser det ut när kvällen kommer

Välkommen till Helds värld du också!

MC-Poolen